Sladký bezinkový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 441.4 mg
- Vláknina 25494.2 mg
- Vitamín A 25494.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře vyzrálé plody černé bezinky očistíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme je do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly ponořené a necháme 24 hodin namáčet.
-
2
Následovně bezinky scedíme, šťávu vlijeme do hrnce a plody propasírujeme přes sítko. Propasírovanou šťávu přilijeme do hrnce.
-
3
Do hrnce přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem. Nakonec vložíme hřebíček a skořici. Dobře promícháme a za stálého míchání suroviny přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, aby se důkladně rozpustil cukr, a stáhneme z ohně.
-
4
Hotový sirup naléváme do teplých lahví, které víčkem uzavřeme. Sirup necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.