Sladký bezinkový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Cukr krupice
  • 3 kg Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 441.4 mg
  • Vláknina 25494.2 mg
  • Vitamín A 25494.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře vyzrálé plody černé bezinky očistíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme je do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly ponořené a necháme 24 hodin namáčet.

  • 2

    Následovně bezinky scedíme, šťávu vlijeme do hrnce a plody propasírujeme přes sítko. Propasírovanou šťávu přilijeme do hrnce.

  • 3

    Do hrnce přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem. Nakonec vložíme hřebíček a skořici. Dobře promícháme a za stálého míchání suroviny přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, aby se důkladně rozpustil cukr, a stáhneme z ohně.

  • 4

    Hotový sirup naléváme do teplých lahví, které víčkem uzavřeme. Sirup necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře k receptu