Sirup z jarních jedlových výhonků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jarní jedlové výhonky vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu za občasného promíchání vaříme cca 1 hodinu. Poté výhonky scedíme, vývar zachytíme do druhého hrnce, přisypeme cukr a pomalu vaříme ještě 2,5 - 3 hodiny.
 - 
                                2
Když má sirup jasně červenou barvu, nalijeme ho horký přes trychtýř do menších lahví, uzavřeme a odložíme na tmavé chladnější místo.