Malinový sirup s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 150 ml Brandy
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.5 l Víno červené
  • 2 kg Maliny
  • 1 kg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 165.3 mg
  • Vláknina 8724.9 mg
  • Vitamín A 8724.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.

  • 2

    Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.

  • 3

    Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.

  • 4

    Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu