Tvarohový dort s malinovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sirup malinový
  • 70 g Cukr vanilka
  • 700 g Sýr Philadelphia
  • 130 g Cukr krupice
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 203.3 mg
  • Draslík 132.5 mg
  • Vláknina 3309.6 mg
  • Vitamín A 3309.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme v míse sýr Philadelphia se zakysanou smetanou, solí, citronovou šťávou, vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté postupně přidáváme vejce a mícháme dokud nevznikne hladká směs.

  • 2

    Mezitím rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem.

  • 3

    Tuto směs na korupus rozprostřeme do pečicí formy. Nalijeme připravené těsto a pečeme cca 2hodiny v troubě předehřáté na 100C. Po vyjmutí dort důkladně zchladíme v lednici.

  • 4

    V mixéru ušleháme maliny s cukrovou vodou a vzniklým sirupem přeléváme naporcovaný dort. Dozdobíme snítkou máty.

Komentáře k receptu