Španělské vinné želé s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Víno červené
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Badyán
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 369.8 mg
  • Vláknina 15676.9 mg
  • Vitamín A 15676.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.

  • 2

    Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.

  • 3

    Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.

  • 4

    Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.

Komentáře k receptu