Rajčatový a okurkový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 789 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 542.6 mg
 - Vláknina 5463.8 mg
 - Vitamín A 5463.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
 - 
                                2
Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.
 - 
                                4
Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.