Jablečné medové želé s pivem
Suroviny
- 6 g Skořice celá
 - 25 g Želatina
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 4 ks Jablka
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 233.5 mg
 - Vláknina 9430 mg
 - Vitamín A 9430 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká.
 - 
                                2
V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu.
 - 
                                3
Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout.