Citrusové želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 ml Voda pitná
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 200 ml Sirup cukerný
  • 200 ml Sirup cukerný
  • 3 ks Grapefruity
  • 6 ks Pomeranče
  • 2 ks Maracuja
  • 4 balení Želatina čirá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 33100 mg
  • Vitamín A 33100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 204.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou.

  • 2

    V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku.

  • 3

    Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc.

  • 4

    Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče.

Komentáře k receptu