Meruňky ve vinném rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 236.7 mg
 - Vláknina 5504 mg
 - Vitamín A 5504 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.
 - 
                                2
V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.
 - 
                                3
Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.