Opečené šťouchané brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 814.1 mg
  • Vláknina 10264.8 mg
  • Vitamín A 10264.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu, smaženým játrům nebo k opečeným uzeninám.

Komentáře k receptu