Mléčný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.2 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 36.1 mg
  • Draslík 111.8 mg
  • Vláknina 4580 mg
  • Vitamín A 4580 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, droždí, mléka, cukru, másla, rozinek, soli a citronové kůry vypracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto.

  • 2

    Z vykynutého těsta vytvoříme kulatý bochánek, položíme jej na vymaštěný plech a přikryjeme pomoučenou utěrkou. Necháme kynout, až bochánek nabyde ještě o polovinu.

  • 3

    Vykynuté těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi 45 minut.

Komentáře k receptu