Škvarkové pagáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 224.6 mg
  • Draslík 210.8 mg
  • Vláknina 4850 mg
  • Vitamín A 4850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu.

  • 2

    Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme.

Komentáře k receptu