Bramborové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 2.4 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 160.7 mg
  • Draslík 437.7 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, osolené brambory prolisujeme a spaříme horkým mlékem. Vypracujeme tuhou kaši.

  • 2

    Do prochladlé kaše vmícháme žloutek, naplníme ji do sáčku s trubičkou a na sádlem vymazaný plech stříkáme malé bochánky. Potřeme je vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu