Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vepřový jazyk uzený
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1741 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 668.9 mg
  • Draslík 652.5 mg
  • Vláknina 2517.8 mg
  • Vitamín A 2517.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu rozkrojíme napůl tak, aby vznikly čtverečky. Vložíme je do důlků v lívanečníku, opečeme je po obou stranách, posypeme jemně nasekanou cibulí,poté položíme plátek jazyka a rozklepneme vejce.

  • 2

    Zvolna pečeme a na hotové dáme trochu hořčice.

  • 3

    Položíme na mísu a obložíme kolečky rajčat a snítkami petržele. Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu