Kořeněné preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 215.8 mg
  • Draslík 34.3 mg
  • Vláknina 3424.8 mg
  • Vitamín A 3424.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.

  • 3

    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.

Komentáře k receptu