Zapékané müsli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Mouka špaldová
  • 130 g Ovesné vločky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278.5 mg
  • Vláknina 11819.7 mg
  • Vitamín A 11819.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto.

  • 2

    Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu.

  • 3

    Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi

  • 4

    10 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut.

  • 5

    Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé.

  • 6

    Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani.

Komentáře k receptu