Aspik – rosolový vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2166 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 2004.3 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem.

  • 2

    Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a vmícháme do horkého, ne vroucího vývaru.

  • 3

    Aspik používáme pro všechny druhy rosolů s kyselou chutí.

Komentáře k receptu