Nádivka s panádou a máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3085 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 229 g
  • Sodík 1389 mg
  • Bílkoviny 139 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1881.1 mg
  • Draslík 1803.3 mg
  • Vláknina 9839.8 mg
  • Vitamín A 9839.8 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 230.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodě rozpustíme 50 gramů másla, osolíme, vmícháme mouku a necháme vychladnout. Vznikne nám panáda.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté telecí maso, přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, máslo, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře těsto propracujeme do hladké konzistence.

  • 3

    Nádivka je vhodná na knedlíčky do polévek i omáček.

Komentáře k receptu