Višně na octě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 5 g Estragon
  • 5 g Skořice celá
  • 150 ml Sherry brandy
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Ocet vinný
  • 1 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 221.2 mg
  • Vláknina 3954.3 mg
  • Vitamín A 3954.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou.

  • 2

    Nyní vyrobíme marinádu.

  • 3

    Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry.

  • 4

    Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry.

Komentáře k receptu