Majonézové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 40 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr kostkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 115.3 mg
  • Vláknina 2760 mg
  • Vitamín A 2760 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažné vody, kostky cukru, droždí a trochy hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Vykynutý kvásek smícháme s moukou, žloutky, cukrem, majolkou, mlékem a špetkou soli. Těsto necháme vykynout.

  • 3

    Po vykynutí z těsta pečeme koláče, záviny nebo buchty.

Komentáře k receptu