Etiopské koření Berberé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 100

Suroviny

  • 13 ks Chilli paprička sušená
  • 8 ks Hřebíček
  • 10 ks Kardamom
  • 7 ks Nové koření celé
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Koriandr celý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 26 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 120.9 mg
  • Vláknina 4940.6 mg
  • Vitamín A 4940.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo skořice celé, prášek pražit nemusíme). Necháme zchladit.

  • 2

    Dáme všechny přísady i s mletou skořicí do kávového mlýnku a pomeleme je na prášek.

Komentáře k receptu