Indický rasam

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Feferony
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.1 mg
  • Vláknina 5453 mg
  • Vitamín A 5453 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferony nakrájíme, společně s kmínem a hořčičným semínkem nasucho opražíme na pánvi. Poté směs rozdrtíme v hmoždíři.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme hrnek vody, přidáme utřený česnek, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, ochutíme pepřem, kari kořením a vmícháme opraženou směs. Přivedeme k varu, odstavíme.

  • 3

    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme do kastrolu, podáváme jako chuťovku k masu a rýži.

Komentáře k receptu