Citrony v soli s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Citrony
  • 500 g Sůl
  • 8 kávová lžička Zázvor mletý
  • 8 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 8 ks Feferony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 48478 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 480.9 mg
  • Vláknina 15591.4 mg
  • Vitamín A 15591.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony důkladně omyjeme, i s kůrou nakrájíme na plátky, jádra odstraníme. V míse smícháme s nasekanými feferonkami, ochutíme solí a kořením.

  • 2

    Směs rozdělíme do sklenic, uzavřeme. Vložíme na celý den do velmi mírně vyhřáté trouby, nebo necháme stát na slunci alespoň dva týdny. Naložené citrony necháme poté zrát cca 2 měsíce a podáváme k masu.

Komentáře k receptu