Vaječná pomazánka s česnekovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 275.7 mg
  • Draslík 108.1 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo našleháme do pěny a přidáme nastrouhaná, natvrdo uvařená vejce.

  • 2

    Podle potřeby přilijeme mléko, přidáme česnek utřený se solí a jemně nakrájenou petrželovou nať.

  • 3

    Pomazánku mažeme na tmavý chléb.

Komentáře k receptu