Protlak z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.3 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralá rajčata. Očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, protlak vrátíme do hrnce a dál vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Vroucí protlak ihned rozdělíme do lahví, které předem propláchneme horkou vodou a urovnáme do pekáče. Převážeme celofánem a zakryté dekou necháme vychladnout. Otřeme a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu