Domácí nudle do polévek

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 2160 mg
  • Vitamín A 2160 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále zpracujeme hrubou mouku s vejcem, špetkou soli a lžící vody. Těsto běhen zpracovávání podle potřeby podsypáváme hrubou moukou.

  • 2

    Vzniklé tuhé těsto rozválíme na velmi tenkou placku, kterou necháme chvíli zaschnout.

  • 3

    Potom placku nakrájíme na pruhy asi 3cm široké. Pruhy naskládáme na sebe a krájíme z nich tenké nudličky.

  • 4

    Nudličky rozložíme na vál a necháme úplně zaschnout. V uzavřené krabičce uchováme až do použití.

Komentáře k receptu