Krupicové provázky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 659.1 mg
  • Draslík 166.2 mg
  • Vláknina 6314.8 mg
  • Vitamín A 6314.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené mléko povaříme, přisypeme krupici a uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Do vychladlé kaše vmícháme vejce a ostatní přísady. Směs vstřikujeme cukrářským sáčkem s úzkým otvorem do vařící polévky. Povaříme, až provázky ztuhnou.

Komentáře k receptu