Vařená majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 384.4 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 5074 mg
  • Vitamín A 5074 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, olej, žloutek, solamyl a sůl šleháme metlou na ohni do zhoustnutí. Potom vložíme nádobu do studené vody a občas zamícháme.

  • 2

    Nakonec do majonézy přidáme citronovou šťávu, hořčici a podle potřeby trochu oleje.

  • 3

    Používáme do bramborových salátů.

Komentáře k receptu