Karotky "glacé"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 2000 g Karotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 1067.4 mg
  • Vláknina 18693.2 mg
  • Vitamín A 18693.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotky oloupeme a omyjeme, větší nakrájíme na kousky. Vložíme je do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou a přidáme polovinu dávky másla.

  • 2

    Kastrol postavíme bez pokličky nejprve na prudký oheň a několikrát opatrně zamícháme obsahem. Až se voda vyvaří, přidáme zbylé máslo, osolíme, opepříme a zasypeme cukrem.

  • 3

    Dále dusíme bez pokličky na mírném ohni, až se karotky potáhnou světlým, lesklým karamelem.

Komentáře k receptu