Pečený bažant s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1474 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 137 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 440.8 mg
 - Draslík 2156.1 mg
 - Vláknina 27400 mg
 - Vitamín A 27400 mg
 - Vitamín B6 4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.
 - 
                                2
Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.
 - 
                                3
Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.
 - 
                                4
Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.
 - 
                                5
Podáváme s jablečnou kaší.