Steaky z lososa s hruškami
Suroviny
- 600 g Losos - filety
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Hrušky
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 šálek Vývar slepičí
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 762.6 mg
 - Vláknina 13022.4 mg
 - Vitamín A 13022.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky zbavíme jádřinců, omytý korpus na jemno rozsekáme.
 - 
                                2
Rozehřejeme 2 lžíce másla, smícháme se solí, hořčičným práškem, koprem, bazalkou a pepřem. Směs poklademe na čtvrtky hrušek.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli pokrájíme na kroužky, očištěnou mrkev krájíme na nudličky. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme vývar, cibuli s mrkví a pod pokličkou zeleninu zvolna dusíme 5 - 10 minut.
 - 
                                4
Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, spolu s plátky limetky a omytými steaky z lososa přidáme k zelenině, vše dusíme pod pokličkou 10 minut.
 - 
                                5
Lososa upravíme na talíře spolu s hruškami a zeleninou, ihned podáváme.