Mandlovo-pomerančový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 296.9 mg
 - Vláknina 7191.3 mg
 - Vitamín A 7191.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu.
 - 
                                4
Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                5
Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                