Švábská jablková bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 191.4 mg
 - Vláknina 4161.6 mg
 - Vitamín A 4161.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                3
Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
 - 
                                4
Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.