Fíky na medu a víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 57.3 mg
 - Draslík 365.7 mg
 - Vláknina 14025.2 mg
 - Vitamín A 14025.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.
 - 
                                3
Servírujeme okamžitě.