Citronová omáčka s okouníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 742.5 mg
 - Vláknina 8302.8 mg
 - Vitamín A 8302.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme a osušíme. Ostrým nožem uděláme za hlavou na obou stranách 3-4 paralelní zářezy, aby se ryba stejnoměrně propékala. Maso okořeníme uvnitř i zvenku solí a pepřem. Dovnitř vložíme několik snítek petržele, jednu snítku tymiánu a jeden bobkový list. Kůži lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu opékáme z každé strany 3 minuty. Poté ji asi 12 minut pečeme v troubě a často poléváme šťávou. Kapary nasekáme nahrubo. Citrony oloupeme, pečlivě z nich odstraníme i hořkou bílou slupku a ovoce ostrým nožem nakrájíme na plátky. Ze zbývající petrželky otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Rybu vyjmeme a slijeme olej. V jiné pánvi rozpustíme máslo a přidáme k němu kapary, citronové plátky, zbývající tymián a bobkový list a petrželku. Ochutíme solí a pepřem. Rybu upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží nebo bílým chlebem.