Hroznový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Hroznové víno
  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr moučkový
  • 120 g Mandle mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 365.9 mg
  • Vláknina 6320 mg
  • Vitamín A 6320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.

  • 2

    Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu