Mořský ďas s omáčkou kaparovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • 5 ks Bobkový list
  • 3 ks Ančovička - filety
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 971.4 mg
  • Vláknina 5297.8 mg
  • Vitamín A 5297.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.

  • 2

    Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.

  • 3

    Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.

  • 4

    V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.

  • 5

    Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu