Závin s jablky a zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 38 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 409.5 mg
- Vláknina 10037 mg
- Vitamín A 10037 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a smícháme s hnědým cukrem, mletými lískovými oříšky a opláchnutými hrozinkami. 
- 
                                2Plát listového těsta položíme na rovnou plochu, potřeme tukem, s nízkým obsahem cholesterolu, který jsme předem smíchali s medem. 
- 
                                3Rovnoměrně rozprostřeme plátky jablek, ohneme okraje dovnitř a zarolujeme. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbývajícím tukem s medem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 25 minut. Pak zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 10-15 minut. Závin je upečený má-li povrch zlatavou barvu a je křupavý. 
- 
                                4Ještě teplý nakrájíme a podáváme s kopečkem nízkotučné zmrzliny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        