Angreštová omáčka s koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Angrešt
  • 100 g Paprika žlutá
  • 100 ml Víno bílé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 261.3 mg
  • Vláknina 6397.3 mg
  • Vitamín A 6397.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku nakrájíme na kostičky a společně s očištěným angreštem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme rozetřený česnek a nasekaný koriandr, přilijeme víno a vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu. Vmícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému jazyku.

Komentáře k receptu