Víno z červeného rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 213 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 213 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 920 mg
 - Vláknina 28666.7 mg
 - Vitamín A 28666.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.
 - 
                                2
Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.