Špízy s párky a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 600 g Párky Frankfurtské
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Feferony
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 3762.1 mg
  • Vitamín A 3762.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky nakoso nakrájíme na špalíky dlouhé 3 cm a na koncích nařízneme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Feferonky nakrájíme na kousky. Grilovací směs připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře.

  • 2

    Jehly potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme párky a jablka, která jsme ještě příčně překrojili, a feferonky. Hotové špízy potřeme připravenou směsí a na roštu 10 minut grilujeme za občasného obracení.

Komentáře k receptu