Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 500 g Klobása vepřová
  • 250 ml Víno portské
  • 0.5 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 1.2 kg Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1210 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 178.8 mg
  • Draslík 1753.9 mg
  • Vláknina 25800 mg
  • Vitamín A 25800 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo.

  • 2

    Rosol z rybízu [52833]:

  • 3

    Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.

Komentáře k receptu