Kuře dušené na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 142.3 mg
 - Draslík 435.7 mg
 - Vláknina 4139.8 mg
 - Vitamín A 4139.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.
 - 
                                2
V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.