Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata Cherry
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 144.2 mg
  • Draslík 1048.1 mg
  • Vláknina 11747.5 mg
  • Vitamín A 11747.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.

  • 2

    Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.

  • 4

    Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.

  • 5

    Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.

  • 6

    Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.

Komentáře k receptu