Reveňový koláč s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 600 g Reveň (Rebarbora)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 105.4 mg
  • Draslík 459.5 mg
  • Vláknina 6727.3 mg
  • Vitamín A 6727.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme cukr se žloutky, přilijeme mléko, rozehřáté máslo a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.

  • 2

    Vymastíme si máslem formu na pečení, vysypeme a nalijeme do ní těsto. Povrch poklademe nakrájenou revení a posypeme drobenkou.

  • 3

    Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě.

  • 4

    Na drobenku smícháme mouku, cukr a tuhé máslo.

Komentáře k receptu