Mandlovo-pomerančový koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Karotka
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Maliny
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 296.9 mg
  • Vláknina 7191.3 mg
  • Vitamín A 7191.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu.

  • 4

    Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu