Grapefruit v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 30 g Tuk
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 146 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 752.3 mg
  • Vláknina 18610 mg
  • Vitamín A 18610 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci svaříme s cukrem. Grapefruit oloupeme, rozdělíme na dílky a marinujeme v cukrovém rozvaru asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom dílky osušíme a obalíme v rozpuštěné čokoládě smíchané s tukem a posypeme nasekanými ořechy. Když čokoláda ztuhne, ovoce znovu protáhneme rozpuštěnou čokoládou, aby obalila i ořechy.

  • 3

    Před podáváním dezert pocukrujeme.

Komentáře k receptu