Salát z mangoldu a ředkviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 545 mg
 - Vláknina 5638 mg
 - Vitamín A 5638 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky pokrájené na kolečka a jemně rozkrájenou cibuli. Vše zalijeme zálivkou ze 4 lžic vývaru z mangoldu, oleje, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a podáváme.