Makrela s vůní česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 281.1 mg
 - Draslík 102.9 mg
 - Vláknina 3483 mg
 - Vitamín A 3483 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
 - 
                                2
Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a necháme odležet asi 30 minut.
 - 
                                3
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme makrely, zalijeme česnekovou marinádou a za občasného podlévání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Každou porci na talíři ozdobíme dílkem citronu a snítkou petrželky.