Kedlubny v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 648.9 mg
  • Vláknina 9139.8 mg
  • Vitamín A 9139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy nasekáme a odložíme stranou.

  • 2

    Plátky kedluben, oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, rozpůlené žampiony podusíme na másle. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přilijeme vývar a vaříme asi 7 minut. Potom vmícháme jíšku, necháme krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Zeleninu podáváme posypanou kedlubnovými listy a nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Komentáře k receptu